Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μεταθέσεις με το έτσι θέλω ανά την Ελλάδα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο σε επίπεδο ΥΠΕ με μια απλή υπουργική απόφαση χωρίς κανέναν κριτήριο αλλά και χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, προωθείται με τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία «Επιτρέπεται η συνεργασία μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ, που ανήκουν στην ιδία ΥΠε , στον επιστημονικό και εκπαιδευτικό τομέα καθώς και στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγεία και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Για την έναρξη της συνεργασίας απαιτείται απόφαση του Υπουργού Υγείας , η οποία εκδίδεται ύστερα από σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας επιτρέπεται και η μετακίνηση προσωπικού (ιατρικού , νοσηλευτικού, διοικητικού) από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, εντός των ορίων της ίδιας ΥΠΕ , ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες και για τη κάλυψη λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων . Αρμόδιος για την έκδοση της απόφασης μετακίνησης ορίζεται ο Διοικητής της ΥΠΕ και στην απόφαση ορίζεται και το χρονικό διάστημα μετακίνησης»
Η τροπολογία αυτή ανοίγει διάπλατα το δρόμο στη συγκυβέρνηση των μνημονίων να υλοποιήσει το σχέδιο διάλυσης τμημάτων και υπηρεσιών Νοσοκομείων με πρόσχημα την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
Κινείται μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων που χαρακτηρίζουν όλους τους εργαζόμενου στο Δημόσιο σαν κρατικούς υπαλλήλους, επιτρέποντας στην πολιτική ηγεσία να τους περιφέρει ανά την Ελλάδα σύμφωνα με τις δικές της ορέξεις.
Καταργεί ουσιαστικά τους οργανισμούς των Νοσοκομείων ενώ ο Υπουργός Υγείας αναγορεύεται στον «απόλυτο άρχοντα» που μπορεί χωρίς κανένα κριτήριο να μετακινεί από τη μια άκρη στην άλλη εργαζόμενους, να διαλύει τον οικογενειακό ιστό και να οδηγεί ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων στην παραίτηση λόγω των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που θα συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση.
Ταυτόχρονα η τροπολογία αυτή ανοίγει το δρόμο για εκδικητικές μετακινήσεις των ατίθασων εργαζόμενων που δεν ανέχονται τις μνημονιακές πολιτικές, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και τις πελατειακές σχέσεις που έχει ανάγκη η συγκυβέρνηση για να στηριχθεί και να μην συντριβεί κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής της πολιτικής.
Η συγκυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο. Ήρθε η ώρα με τους αγώνες μας να τους σταματήσουμε και να τους μετακινήσουμε από την κυβέρνηση στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων.

 http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου