Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Βροχή οι αποχωρήσεις Γιατρών από το Γ. Ν. Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ 09-11-2013

Βροχή οι αποχωρήσεις Γιατρών από το Γ. Ν. Σπάρτης

Η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Λακωνίας καταγγέλλει για ακόμη μία φορά τη τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές του ΕΣΥ στο νομό μας, και που απειλούνται με άμεση κατάρρευση, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Τα προβλήματα κατά το τελευταίο διάστημα έχουν διογκωθεί εν είδη χιονοστιβάδας, και αν δεν γίνουν επείγουσες διορθωτικές παρεμβάσεις, υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, εφόσον δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφαλή εφημέρευση.

Η παθολογική κλινική, που αποτελεί τον κορμό του Νοσοκομείου, αντιμετωπίζει σήμεραοξύτατο πρόβλημα μετά την αποχώρηση 4 ειδικευμένων γιατρών με μακροχρόνια εμπειρία, μαζί και ο Συντονιστής Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης του προγράμματος εφημεριών και την εξουθένωση των γιατρών(2 εναπομείναντες γιατροί παθολόγοι ) στην προσπάθεια να ανταποκριθούν με αυταπάρνηση στις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Χειρουργική κλινική που μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει μείνει με δύο μόνο Χειρουργούς μετά την αποχώρηση του ενός Διευθυντή της κλινικής , και οι οποίοι παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν, θα είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες.

Διάφορες πρόχειρες λύσεις -«μπαλώματα», που επιχειρούνται κατά καιρούς, με προσωρινές μετακινήσεις γιατρών, είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση θα συνεπάγεται σοβαρές ευθύνες της διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας, αφού το θέμα αφορά σε ανθρώπινες ζωές .

Για το ΔΣ της Ε.Γ. Ε.Σ.Υ Ν. Λακωνίας

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ανδριάνα Τζουγανάτου Αλέξανδρος Βουνάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου