Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Παιχνίδι εντυπώσεων !

Το παιχνίδι εντυπώσεων που άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων φαίνεται πως αποβαίνει σε βάρος του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε υστερία (τι πρωτότυπο!).
Σε συμπαιγνία με το ΠΑΣΟΚ παρέκαμψαν την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κι έφεραν τροπολογία κατευθείαν στην Ολομέλεια, ώστε να μην υπάρξει καμία συζήτηση. Αντέδρασε όμως η αντιπολίτευση κι άρχισαν οι τσιρίδες πως δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενεργούμενο των φαρμακοβιομηχάνων επειδή, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» παίζει ενιοτε διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιρειών!

Φοβερό επιχείρημα..
Το θέμα είναι πως με την τιμολόγηση που επιχειρεί ο Άδωνις αποπειράται να εξοντώσει τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ώστε ν΄ ανοίξει πεδίο στις πολυεθνικές εταιρείες γενοσήμων που παράγουν φάρμακα στην Ινδία και το Μπαγκλαντές και για τις οποίες δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον η Γερμανία, λόγω συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Παράλληλα αφήνοντας ανέγγιχτα τα ποσοστά κέρδους στις ξένες πολυεθνικές που έχουν το 83% του φαρμακευτικού τζίρου εκτελεί κατά γράμμα τις οδηγίες της τρόικα, προκειμένου να διατηρήσει με όποιο κόστος τους καλούς του βαθμούς.
Το ουσιώδες όμως είναι πως οι ασθενείς απ΄ όλη αυτή τη φασαρία δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα, αφού η συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων το τελευταίο διάστημα έχει διπλασιαστεί.
Παράλληλα η κυβέρνηση ανοίγει το μέτωπο του ΕΟΠΥΥ, το δεύτερο κύμα κινητικότητας στην περιφέρεια, το κλείσιμο Ψυχιατρείων.
Κόλαση..

 http://www.ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου