Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Διαθεσιμότητες στα ψυχιατρεία αλλά η ανακοίνωση στις 29 Νοέμβρη

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων μπήκαν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Το πρωί, οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν τα Σωματεία τους και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Υγείας
Αντιπροσωπεία των Σωματείων των των δύο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, συναντήθηκαν με την υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή.
Τι είπε η Ζέττα Μακρή στη συνάντηση

Από τη συνάντηση, η υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι η εργαζόμενοι των Ψυχιατρείων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα - δεν προσδιόρισε, όμως, σε ποιους κλάδους, ιατρούς ή υγειονομικό προσωπικό, θα αφορά αυτό το μέτρο, στα πλαίσια της μεταφοράς κλινικών σε άλλα Νοσοκομεία. Τελικές αποφάσεις θα ανακοινωνθούν σύμφωνα με την απάντηση της υφυπουργού στο τέλος Νοέμβρη και συγκεκριμένα  στις 29 του μήνα.
Όσον αφορά στους οδηγούς των νοσοκομείων, από τη συνάντηση με το ΓΓ του Υπουργειου προέκυψε ότι  υπάρχει σχεδιασμός για ''μεταφορά'' τους στο ΕΚΑΒ. Είναι προφανές ότι το σχέδιο αυτό προβλέπει διαθεσιμότητες προκειμένου οι εργαζόμενοι αυτοί να προσμετρηθούν στα νούμερα που επιδιώκει να παρουσιάσει η συγκυβέρνηση στην τρόικα. Ο ΓΓ - χωρίς να δεσμευθεί - άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας.
Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη συνάντηση, προκειμένου να συνεδριάσουν οι γενικές τους συνελεύσεις και να αποφασίσουν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη και την κλιμάκωση του αγώνα.
 
 http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου