Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Την Παρασκευή το ΚΕΣΥΠΕ αποφασίζει το νέο κύμα λουκέτων και διαθεσιμοτήτων στα Νοσοκομεία

Τα μνημονιακά σχέδια για την διάλυση των Νοσοκομείων μπορεί να μην τυγχάνουν της ανάλογης προβολής από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν μπει στο ντουλάπι.
Αντίθετα θα λέγαμε είναι σε πρώτη προτεραιότητα τόσο για την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας όσο και για τους τροϊκανούς δυνάστες, αφού ο τομέας της υγείας αποτελεί βασικό τομέα που τα δυτικοευρωπαϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να λεηλατήσουν.

Για να επιβεβαιώσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς μας παραθέτουμε απλώς την απάντηση που έδωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης στον Βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη στις 12 Νοεμβρίου στη Βουλή σε ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεως και το μέλλον του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
Στην απάντηση του ο Υπουργός Υγείας ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:
''...αφού ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση της κινητικότητας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, εκκρεμεί –όπως ξέρετε- και το σχετικό σχέδιο που θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα. Το οριστικό σχέδιο, βάσει των προτάσεων των διοικητών των διαφόρων Υγειονομικών Περιφερειών, θα αποφασιστεί στο ΚΕΣΥΠΕ –το ΚΕΣΥΠΕ είναι το αρμόδιο Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας- της Παρασκευής. Άρα, την άλλη εβδομάδα θα μπορούσα να σας καταθέσω και το σχέδιο...''
Από το παραπάνω σημείο της απάντησής του προκύπτει αβίαστα ότι το νέο κύμα που θα προβλέπει νέα λουκέτα σε Νοσοκομεία και κλινικές αλλά και χιλιάδες διαθεσιμότητες είναι προ των πυλών. Η συνεδρίαση σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας
Μάλιστα είναι γνωστό από δηλώσεις του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ ότι αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας αλλά θα επεκταθεί ακόμα και στις ΥΠΕ που ''υπέστησαν'' το πρώτο κύμα.
Δεν αποκλειεται μάλιστα αυτό να συνδυαστεί με τις ψευτοαξιολογήσεις των Νοσοκομείων που φαίνεται ότι βρίσκονται έτοιμες στα συρτάρια του Υπ. Υγείας και τις κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Όμως η απουσία κάθε αναφοράς από τα μνημονιακά μέσα σε αυτό το γεγονός δεν μπορεί να είναι τυχαία. Πολύ περισσότερο όταν αυτά περιορίζονται μόνο στο θέμα της πιθανότητας απόλυσης 1200 γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Αν αυτό μάλιστα συνδυαστεί με το γεγονός ότι περνά στα ψιλά την χθεσινή αναφορά Γεωργιάδη, ότι ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται στον φτωχό συγγενή στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα παρέχει τα ψίχουλα του βασικού πακέτου υπηρεσιών για να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση, είναι προφανές ότι θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να περιορίσουν τις αντιδράσεις.
Ίσως η αυριανή συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ και οι ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν, ημέρα Παρασκευή, μάλλον θα οδηγήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και το ΕΣΥ στο Γολγοθά και σταύρωση. Το ερώτημα είναι αν μετά από τις καταστροφικές αποφάσεις που είναι σίγουρο ότι θα παρθούν, υπάρχουν οι διαθέσεις από τους εργαζόμενους στην Υγεία και κυρίως την ίδια την ίδια κοινωνία, να διεκδικηθεί το αυτονόητο, δηλαδή η Ανάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
 http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου