Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ευαγγελισμός': 14 συλλήψεις αποκλειστικών νοσοκόμων – μαϊμού

Δώδεκα αλλοδαπές γυναίκες και δύο Ελληνίδες, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν πτυχίο και άδεια.


'Ευαγγελισμός': 14 συλλήψεις αποκλειστικών νοσοκόμων – μαϊμού Στη σύλληψη 14 αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες δεν διέθεταν σχετική άδεια, προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός'.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές του νοσοκομείου.
Διαπιστώθηκε ότι 12 αλλοδαπές γυναίκες (επτά υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας, δύο Αλβανίας και μία Ρωσίας) και δύο Ελληνίδες, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το απαιτούμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΟΥ

Θα ενημερωθούν, παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.
Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από την αστυνομία, 'η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές'.

http://www.iatronet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου