Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Την Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή για την διαθεσιμότητα των γιατρών

Την Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή για την διαθεσιμότητα των γιατρών
Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή
Τα κρίσιμα άρθρα του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αφορούν στην διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ , θα συζητηθούν τελικά σε νέα ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στην Βουλή, παρατείνοντας με αυτό τον τρόπο ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης την αγωνία των γιατρών που εδώ και τρείς μήνες περίπου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.


Ως γνωστόν τα επίμαχα άρθρα προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του υγειονομικού αλλά και πολιτικού κόσμου, φέρνοντας σε αντιπαράθεση ακόμα και βουλευτές της συγκυβέρνησης.


Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται για προσφυγές και νομικές διαδικασίες χαρακτηρίζοντας παράνομες τις αιφνίδιες αλλαγές που υφίστανται στις συνθήκες εργασίας τους. Παράλληλα σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων επ' αόριστον.


Χθες κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή του ασκήθηκε σκληρή κριτική ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση αλλά τελικά ψηφίστηκε επι της αρχής  με 151 «ναι» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης έναντι 119 «όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δυστυχώς φαίνεται να κάμπτεται η διάθεση που είχαν εκφράσει βουλευτές της συγκυβέρνησης να καταψηφίσουν τα άρθρα που αφορούν την κινητικότητα- διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας απέσυρε το άρθρο του νομοσχεδίου που αφορούσε το καθεστώς λειτουργίας των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας προκειμένου να μελετηθεί καλυτέρα το θέμα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων.


Η συγκεκριμένη διάταξη θα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα κατατεθεί εκ νέου, σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ξεκαθάρισε ότι και το Δημόσιο θα έχει δημιουργίας μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.


http://www.ygeia360.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου