Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις σε γιατρούς: Συνδικαλιστικά παιχνίδια δεν θα περάσουν


Άδωνις σε γιατρούς: Συνδικαλιστικά παιχνίδια δεν θα περάσουν 

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη
«Όσοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο ΠΕΔΥ και δεν προσέλθουν στην εργασία τους ή δεν κλείσουν τα ιατρεία τους, θα χάσουν το δικαίωμα να συμβληθούν με το ιδιωτικό τους ιατρείο στον ΕΟΠΥΥ στη συνέχεια», προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας.

Αυστηρός εμφανίστηκε εναντίον των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου της ηγεσίας του Υπουργείο Υγείας.
Όπως ανέφερε, έως την Παρασκευή από τις 5500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μόλις 1389 είχαν δηλώσει συμμετοχή και αναμένονται να νούμερα της σημερινής ημέρας.


Πάντως, μόλις λήξει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων την Πέμπτη και κλειδώσει το σύστημα, την επομένη θα ξεκινήσει διαδικασία συμβάσεων για τη μετατροπή των γιατρών που έφυγαν από τον ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους ιατρούς.
«Αλλά αυτό θα αφορά μόνο όσους δεν κάνουν αίτηση», τόνισε ο Υπουργός και προσέθεσε, «όσοι κάνουν αίτηση, ασχέτως αν έρθουν τελικά ή όχι στο ΠΕΔΥ, δεν θα συμβληθούν ποτέ με τον ΕΟΠΥΥ. Θα χάσει το δικαίωμα».
«Με τους γιατρούς οι οποίοι επί σκοπώ θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους ασφαλισμένους και στη λειτουργία του ΠΕΔΥ, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας», είπε διευκρινίζοντας πως αντίστοιχα, όσοι ξεκαθαρίσουν γρήγορα τι θα κάνουν και δώσουν την ευκαιρία στο Υπουργείο να καλύψει τα κενά σε πρώτο χρόνο θα αξιοποιηθούν.
«Συνδικαλιστικά παιχνίδια, του τύπου “κάντε την αίτηση να τους τη σπάσουμε και μετά μη πάτε”, σε αυτό το υπουργείο, αυτή την περίοδο δεν περνάνε. Μόνο ζημιά θα κάνουν στους γιατρούς όσοι τους συμβουλεύουν τέτοια πράγματα», είπε ο κ. Γεωργιάδης
Κατά συνέπεια, προκήρυξη θέσεων θα υπάρξει μόνο για όσους δεν κάνουν αίτηση, ξεκαθάρισε. «Ενδιάμεση κατηγορία ανθρώπων που θέλουν να μας κοροϊδέψουν δεν θα γίνει αποδεκτή», σημείωσε και τόνισε πως όσοι κάνουν αίτηση όλοι θα μπουν. Η αξιολόγηση των γιατρών δεν έχει να κάνει με την παραμονή τους αλλά με το βαθμό και το μισθό που θα έχουν στο ΠΕΔΥ.
Όπως υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αυτό τον τρόπο ανοίγουν θέσεις εργασίας σε νέους γιατρούς. «Είτε ένας νέος γιατρός θα ανοίξει δικό του ιατρείο ή θα μείνει κενή θέση στο ΠΕΔΥ που θα καλύψουν νέοι γιατροί», ανέφερε.

Ο Υπουργός Υγείας, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για την επιλογή του ΙΣΑ, αλλά και άλλων ιατρικών συλλόγων, να μη σταθούν αρωγοί σε όλους τους γιατρούς, αναρωτήθηκε:
«Δίνουμε τη δυνατότητα του γιατρού να μείνει στο ΠΕΔΥ ή να συμβληθεί με το ιδιωτικό του ιατρείο. Μήπως να του πάρουμε και μια Φιλιππινέζα να του καθαρίζει σπίτι;»

http://www.virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου