Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στο «κόκκινο» τα Νοσοκομεία και λόγω ΠΕΔΥ

Στο «κόκκινο» τα Νοσοκομεία και λόγω ΠΕΔΥΓράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Κοσμοσυρροή από ασφαλισμένους έχει προκληθεί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, λόγω των κλειστών πολυιατρείων. Ασαφής ο τρόπος διαχείρισης των ζητημάτων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, την περίοδο της διαθεσιμότητας.
 Εκτίναξη της προσέλευσης ασφαλισμένων στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων παρατηρείται, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, διοικήσεις και γιατροί δηλώνουν προβληματισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης για το εύρος των αρμοδιοτήτων που διαθέτουν, σε ότι αφορά τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δ. Βαρνάβα, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους τεράστιες ουρές σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τη νοσηρότητα της περιόδου. «Η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», σημειώνει.
Ασφαλισμένοι καταγγέλλουν ότι για να κλείσουν ραντεβού σε εξωτερικό ιατρείο Δημόσιου Νοσοκομείου πρέπει να περιμένουν 1 με 1,5 μήνα.
«Το Νοσοκομείο μας βουλιάζει από την κοσμοπλημμύρα, που έχει προκαλέσει το κλείσιμο των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, ασφυκτιά από την έλλειψη προσωπικού, υλικών και φαρμάκων, έχει πνιγεί στα ράντζα που κατακλύζουν τους διαδρόμους», αναφέρουν από την πλευρά τους οι Εργαζόμενοι του «Αττικόν», που διοργανώνουν κινητοποίηση αύριο το πρωί.
http://www.virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου