Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η τραγωδία της Υγείας των Ελλήνων βασικό θέμα στα διεθνή Μέσα


Η τραγωδία της Υγείας των Ελλήνων βασικό θέμα στα διεθνή Μέσα


Πρωτοσέλιδη είδηση ή και βασική στα μεγαλύτερα και εγκυρότερα διεθνή μέσα είναι η Ελλάδα αυτές τις ημέρες όχι όμως για καλό.

Η χώρα μας σύρεται για ακόμη μία φορά, με βασικό πρωταγωνιστή την υγεία και την κατάρρευση του συστήματος που βιώνουν οι έλληνες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο έλεος μιας ακατανόμαστης πολιτικής,  χωρίς περίθαλψη, χωρίς φάρμακα και χωρίς ελπίδα.


Σχεδόν ταυτόχρονα με το έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet και την βρετανική Indepedent, μία ακόμη πανίσχυρη εφημερίδα, η Washignton Post, καταγράφει την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και ειδικότερα οι έλληνες, με τις πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια, μνημονικές πολιτικές τις οποίες καλοσώρισαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης με πρώτον και καλλίτερο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Άνθρωποι νοικοκύρηδες και συνεπείς που πλήρωναν πάντα για τις ασφαλιστικές τους εισφορές, χρονίως πάσχοντες, καρκινοπαθείς, συνταξιούχοι που ξαφνικά αρρώστησαν και ανασφάλιστοι, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της Ελλάδας του Άδωνι και των πολιτικών του, στερούμενοι βασικών αγαθών στις υπηρεσίες υγείας.

Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση του κ. Νίκου Σολομού 60 ετών ο οποίος διαγνώσθηκε ξαφνικά από καρκίνο στο έντερο το 2011 και αναγκάστηκε μαζί με την σύζυγό του, να πουλήσουν γεωργικό εξοπλισμό και ένα ακίνητο προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα της ασθένειας, τα οποία άγγιξαν τα 68.000 δολάρια. Την προηγούμενη εβδομάδα τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο, καθώς ένας ιδιώτης γιατρός, του ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο συκώτι, χρεώνοντάς τον για την πληροφορία αυτή και για να διαβάσει τα ιατρικά τεστ 204 δολάρια. Τελικά ο κ. Σολομός θα πρέπει να χειρουργηθεί εάν θέλει να επιβιώσει και η επέμβαση αυτή, κοστίζει 16.200 δολάρια (12.000 ευρώ) αλλά απλά χρήματα δεν υπάρχουν, αναφέρει χαρακτηριστικά το ζεύγος.
Στην Ελλάδα εάν είσαι ασθενής, έχεις ημερομηνία λήξης, τονίζει εύγλωττα ο κ. Σολομός και όπως αναφέρει έξυπνα η σύζυγός του: τελικά ο καρκίνος μπορεί να χτυπηθεί αλλά οι λογαριασμοί όχι.

Στο ίδιο πάντα ρεπορτάζ, γίνεται λόγος και για τις μεγάλες αλλαγές του ΕΟΠΥΥ και της ΠΦΥ, όπου 8.500 γιατροί και υπάλληλοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά και για το Γενικό Κρατικό Γεννηματάς. Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, βρίσκεται αντιμέτωπο με σπασμένο ιατρικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναμένουν επί εβδομάδες για να πραγματοποιήσουν αναγκαίες εξετάσεις όπως μαγνητική τομογραφία και τομογραφία CAT. Επιπλέον το Γεννηματάς αντιμετωπίζει περιοδικές ελλείψεις σε αντιβιοτικά και άλλα σκευάσματα.

Βεβαίως πριν από την τρομακτική ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι έλληνες, απότοκος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washignton Post, η χώρα βίωσε στο πετσί της την διαφθορά και την κακοδιαχείριση και τελικά από το πάρτυ αυτό που διήρκεσε πολλά έτη και όχι μία νύχτα, οι μόνοι καλεσμένοι που έλλειπαν ήταν οι έλληνες ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου