Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Με παλμό και εντάσεις η πανυγειονομική συγκέντρωση

Με παλμό και εντάσεις η πανυγειονομική συγκέντρωση
Εκατοντάδες γιατροί αλλά και πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι εδώ και δύο σχεδόν ώρες έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Λεωφ. Κηφισίας, διαδηλώνοντας στην μεγάλη πανυγειονομική συγκέντρωση κατά του κλεισίματος των Πολυιατρείων αλλά και της διαθεσιμότητας.

Ήδη αυτή την στιγμή οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων και Ιατρικών Συλλόγων, όπως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας αλλά και ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής) βρίσκονται στο αμφιθέατρο του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συζητήσουν το μείζον θέμα.

Οι γιατροί έχουν ζητήσει να δουν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο οποίος ωστόσο απουσιάζει διότι βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας ασύμφωνα με πληροφορίες.
Το βασικό αίτημα των γιατρών είναι να ακυρωθούν οι πράξεις διαθεσιμότητας και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι εάν ο κ. Δημήτρης Κοντός δεν μπορεί να συναντηθεί μαζί μας και να υλοποιήσει κάποια πράγματα, τότε ας παραιτηθεί.
Το κλίμα πυροδότησαν το πρωί δηλώσεις του υπουργού Υγείας ο οποίος μέσω του Mega κατήγγειλε ότι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν λεφτά για να εξετάσουν ανασφάλιστους ενώ επιπλέον χρήματα από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ζητούσαν και τα απογεύματα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης απείλησε ότι όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν αίτηση με στόχο να μπλοκάρουν το σύστημα για συνδικαλιστικούς λόγους, αλλά στις 30 ημέρες δεν παρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα σύμβασης με τον Οργανισμό.
Προσπάθησε μάλιστα να δελεάσει τους γιατρούς, τονίζοντας ότι μελετάται να γίνει καλύτερη η συνεργασία με όσους γιατρούς αποχωρήσουν από τον Οργανισμό με πιο πολλά ραντεβού.  
Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι σε ένα μήνα θα αρχίσουν να λειτουργούν τα πολυιατρεία υπό τα νέα δεδομένα και στο νέο σύστημα θα έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου