Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

To Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων.

H κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του ΜΤΠΥ ανοίγει και πάλι το χορό στη νέα κλιμάκωση των κυβερνητικών επιθέσεων σε βάρος των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων που η μνημονιακή συγκυβέρνηση για ευνόητους λόγους φαίνεται να μεταφέρει μετά τις ευρωεκλογές. Με πρόσχημα και πάλι τα “ελλείμματα” που παρουσιάζει το ΜΤΠΥ  τα οποία  αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προσφεύγει στη γνωστή και αντικοινωνική συνταγή μείωσης των παροχών στους ασφαλισμένους αλλά και αύξησης των σχετικών κρατήσεων των εν ενεργεία υπαλλήλων.
Οι παραπάνω  περικοπές των συνταξιούχων έρχονται να  προστεθούν στις δραματικές μέχρι σήμερα μειώσεις που έχουν υποστεί οι μερισματούχοι που ξεπερνούν  το 40%, αποτελούν νέα επίθεση στα ήδη σφαγιασμένα δικαιώματα υπαλλήλων και συνταξιούχων και τους οδηγούν σε απόγνωση.
Για την κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. και τα “ελλείμματα” που παρουσιάζει δεν έχουν καμία ευθύνη οι ασφαλισμένοι αλλά οι πολιτικές που διαχρονικά ακολούθησαν οι κυβερνήσεις και το κράτος σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Η καταλήστευση των αποθεματικών τους από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία – συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων κλπ.
Για την κατάσταση όμως του Μ.Τ.Π.Υ. υπάρχουν και επί πλέον αιτίες που συνδέονται με την επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών, κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για την ενίσχυση συνταξιούχων κτλ) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το Κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο Αμερικάνικης Πρεσβείας κτλ).
Η χαριστική βολή όμως στα ασφαλιστικά ταμεία δόθηκε από τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές. Από την κλοπή των ομολόγων και  καταθέσεων μέσω του psi, από τις απολύσεις υπαλλήλων, από τις μειώσεις των αποδοχών, κλπ.
Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους κάθε περικοπή δικαιωμάτων τη στιγμή μάλιστα που δίνονται δεκάδες δις στις τράπεζες για να καλυφτούν οι όποιες ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων, πολιτική που αρνούνται να ακολουθήσουν για τα Ταμεία.
Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να αρνείται το Κράτος και η Κυβέρνηση να καλύψει τα ελλείμματα που δημιούργησε στο Ταμείο και να προσφεύγει στην εύκολη λύση περικοπής δικαιωμάτων ζωής.
Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη Διοίκηση του ΜΤΠΥ και την Κυβέρνηση να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για νέα μείωση των μερισμάτων των συνταξιούχων και αύξηση της εισφοράς των εν ενεργεία υπαλλήλων.
Το ζήτημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στην κοινωνική ασφάλιση θα αποτελέσει κεντρικό αίτημα στο διεκδικητικό μας πλαίσιο το επόμενο διάστημα.  
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου