Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ερρ. Ντυνάν: Άκαρπη η συνάντηση στο Μαξίμου για το μέλλον του νοσοκομείου

Ερρ. Ντυνάν: Άκαρπη η συνάντηση στο Μαξίμου για το μέλλον του νοσοκομείου
Άγονη απέβη η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του «Ερρίκος Ντυνάν» και του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου για το μέλλον του νοσοκομείου το μεσημέρι της Τρίτης. 

Εξερχόμενη, μετά από 1,5 ώρα, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κρέτση, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μπούρας, δεν ήταν σχεδόν καθόλου ενήμερος για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο.



Αυτό που ζητήθηκε από την επιτροπή των εργαζομένων, είναι να εκταμιευθεί άμεσα ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί τους, που παρουσιάζουν καθυστέρηση από 9 έως 14 μήνες.

Όσον αφορά την ένταξη του νοσηλευτικού ιδρύματος στο ΕΣΥ –που αποτελεί καθολικό αίτημα των εργαζομένων- δεν ετέθη σχεδόν καθόλου στη συνάντηση, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κρέτση, ο κ. Μπούρας δεν θέλησε να το συζητήσει, αφού είναι γνωστή, έτσι κι αλλιώς, η κυβερνητική πρόθεση (το έχει επισημάνει και ο υπουργός Υγείας άλλωστε) να μην ενταχθεί το Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ, λόγω χρεών που αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Ντυνάν σήμερα ανέρχονται σε 1030 εκ των οποίων οι 180 είναι γιατροί. Βεβαίως έχουν αποχωρήσει πολλοί το τελευταίο διάστημα της κρίσης. Επίσης, ο ετήσιος τζίρος του Ερρίκος Ντυνάν αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ τον χρόνο και η μισθοδοσία τα 32 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου