Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Διοικητές νοσοκομείων εναντίον Α. Γεωργιάδη

Διοικητές νοσοκομείων εναντίον Α. Γεωργιάδη
Τη δική τους κρυφή –από τον υπουργό Υγείας- ατζέντα φτιάχνει ομάδα διοικητών μεγάλων νοσοκομείων.

Πολλή συζήτηση είχε γίνει για τους διορισμούς των νέων διοικητών των νοσοκομείων από τον υπουργό Υγείας, για πολλούς από τους οποίους είχε κατηγορηθεί ότι τα κριτήρια ήταν εξόφθαλμα κομματικά.


Στη «μοιρασιά» ποσοστό είχε διεκδικήσει και το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος, κερδίζοντας κάποιες θέσεις «πράσινων» διοικητών, μεταξύ των «γαλάζιων».
Και ενώ ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στα τέλη του προηγούμενου Δεκεμβρίου, έδινε αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες στους διοικητές και τους προειδοποιούσε ότι θα τους παρακολουθεί στενά για να δει αν εφαρμόζουν τη μνημονιακή του πολιτική στα νοσοκομεία, μια μικρή «ανταρσία» έλαβε χώρα την εβδομάδα που μας πέρασε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, 15 περίπου «πράσινοι» διοικητές μεγάλων νοσοκομείων είχαν σύσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο. Η πρόσκληση  φέρεται να έγινε από τον υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ με απευθείας τηλεφωνήματα στους διοικητές και η συνάντηση επιχειρήθηκε να μείνει κρυφή από τον υπουργό Υγείας.

Φαίνεται πως το ο κυβερνητικός εταίρος έχει καταλάβει πως η υγεία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές και παίρνει τα μέτρα του για να προστατευτεί εκλογικά από την κατά πολλούς ολέθρια πολιτική Γεωργιάδη.    
Για το λόγο αυτό, ο υφυπουργός Εσωτερικών, παρόλο που δεν έχει αρμοδιότητες πάνω στα θέματα της Υγείας, έδωσε οδηγίες στους διοικητές για το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται κονδύλια και προϋπολογισμούς, ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητές τους σε σχέση με τους πολίτες, γενικά πώς θα πρέπει να λειτουργούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η μυστική συνάντηση έφερε αναταραχή στο επιτελείο του κ. Γεωργιάδη, όταν έγινε γνωστή. Ο υπουργός Υγείας, πέρα από το εσωτερικό μέτωπο με γιατρούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχει εναντίον του, τώρα βλέπει να δημιουργείται και μια συμπαγής ομάδα στους διοικητές των νοσοκομείων, που ενδεχομένως θα λειτουργεί διαφορετικά από τις εντολές του.
Τόσο οι διοικητές όσο και η Ιπποκράτους φαίνεται ότι γνωρίζουν πως σε λίγους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία θα ξεμείνουν από χρήματα, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο προϋπολογισμός τους επαρκεί μόνο για το πρώτο εξάμηνο. Έτσι φαίνεται πως αρχίζουν να κρατούν εμφανείς αποστάσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας, από την άλλη, χάνει καθημερινά τους όποιους συμμάχους του είχαν απομείνει, καθώς η υποβάθμιση στη δημόσια υγεία εξαιτίας της πολιτικής του δεν έχει προηγούμενο. Τα περιθώρια ήδη στενεύουν και θα γίνονται πιο ασφυκτικά για τον υπουργό Υγείας όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι έχει αρχίσει να προβάλλει στον ορίζοντα και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του.
Προς το παρόν, πάντως, τις παρενέργειες των μνημονιακών εμμονών του πληρώνουν ακριβά οι ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου