Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εκλιπαρεί ο Άδωνις να παραδώσουν τα Πολυιατρεία

Εκλιπαρεί ο Άδωνις να παραδώσουν τα Πολυιατρεία
Να παραδώσουν τα Πολυιατρεία ζητά από τους γιατρούς ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας προς όλο τον κλάδο: «Μην ονειρεύεστε επανάσταση».

Την ίδια ώρα επίσης, ο υπουργός Υγείας, ζητά να μην εμπλακεί η αστυνομία στις καταλήψεις που πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε πολυιατρεία του Οργανισμού.



Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στις προειδοποιήσεις που έχει κάνει προς τους γιατρούς, λέγοντας: «Εμείς έχουμε καταγράψει την περιουσία του κράτους. Μπορούν να υπάρξουν κλοπές. Πρέπει να προστατεύσω τα μηχανήματα που υπάρχουν». 
Και επισημαίνει: «Αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη. Εγώ δεν θα χρεώσω τον ελληνικό λαό. Εγώ θα χρεώσω αυτόν που δεν την παρέδωσε. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι».

Ανέφερε ακόμη ότι: «Όποιος δεν συμμετέχει στην κατάληψη, μας κάνει μια υπεύθυνη δήλωση». 

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πολυκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Δάφνη απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, σημείωσε: «Δεν παραδίδουμε το κατάστημα. Δεν είναι νομότυπο. Η περιουσία αυτή δεν ανήκει στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ανήκει στον ελληνικό λαό. 

Αξιοποιούμε την περιουσία του λαού». Και πρόσθεσε: «Να κάνουν μεταρρύθμιση όχι όμως κλείνοντας τις μονάδες». Και τόνισε: «Δεν παραδίδω. Δεν μου έχει έρθει το ΦΕΚ. Από την Αμερική δεν παραδίδω». 

Στον διευθυντή του πολυκαταστήματος απάντησε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας: «Μην ονειρεύεστε επανάσταση», ενώ ο γιατρός, τόνισε λέγοντας: «Νοιαζόμαστε για τον ελληνικό λαό» προσθέτοντας ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι γιατροί την ευθύνη να κρατήσουν τα πολυϊατρεία και να είναι υπεύθυνοι εκείνοι για τους ασθενείς.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι: «Επανάσταση τζάμπα δεν γίνεται» και τους τόνισε ότι αν θέλουν να το κρατήσουν ανοιχτό, να πληρώνουν και το ενοίκιο.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στν ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός ζήτησε να μην εμπλακεί η αστυνομία στις καταλήψεις που πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε πολυιατρεία του Οργανισμού. Και πρόσθεσε:
«Έχω ζητήσει να μην υπάρξει καμία παρέμβαση της αστυνομίας και οι πολίτες στις 30 μέρες που θα παραμείνουν τα πολυιατρεία κλειστά -λόγω της μετατροπής τους σε κέντρα υγείας- θα εξυπηρετούνται με τον τρόπο που εξυπηρετούνταν τους τρεις μήνες της απεργίας». 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι όσοι γιατροί κλείσουν τα ιατρεία τους και παρουσιαστούν σε έναν μήνα, θα προσκληθούν όλοι στον νέο φορέα, ενώ στα κενά που θα προκύψουν, θα προσληφθούν γιατροί επί συμβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου