Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Άδωνις υλοποιεί το σχέδιο εξόντωσης της υγείας

Ο Άδωνις υλοποιεί το σχέδιο εξόντωσης της υγείας
Μειώσεις-«μαϊμού» στις τιμές των φαρμάκων για την τσέπη των ασφαλισμένων, πλαφόν στη συνταγογράφηση, διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού έχει και το πρόσωπο του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, ο οποίος με σταθερά βήματα υλοποιεί απαρέγκλιτα όλο το τελευταίο διάστημα τις απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών.


Το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού συστήματος υγείας είναι πολυμέτωπο. Παράλληλα με το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, προσθέτει νέα μεγάλα βάσανα στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων του Οργανισμού, και πλήττει και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας αποτελειώνει και την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα.

Πριν από δύο μήνες, ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός βουλής, με την τιμολογιακή του πολιτική στον τομέα του φαρμάκου και τις περίφημες μειώσεις τιμών. Αψήφησε τις προειδοποιήσεις γιατρών, φαρμακοποιών, ενώσεων ασθενών και εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για τις δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά που θα είχε ως αποτέλεσμα η πολιτική του. Ήταν ο υπαίτιος της μεγάλης κόντρας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του φαρμάκου, προκαλώντας τριγμούς και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Μίλησε για «τιμές Σαμαρά» που υποτίθεται θα ελάφρυναν τον ελληνικό λαό.

Σήμερα υλοποιεί τις «τιμές Σαμαρά» και φέρνει στο χείλος του γκρεμού τις θεραπείες χιλιάδων ασθενών, με την ανατιμολόγηση 8.786 φαρμάκων τα οποία κυκλοφορούν τα τελευταία τρία χρόνια στην αγορά. Οι επαπειλούμενες ελλείψεις έρχονται όλο και πιο κοντά, καθώς οι ήδη στραγγαλισμένες οικονομικά ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, δύσκολα θα αντεπεξέλθουν στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι νέες τιμές.

Η μείωση των τιμών μόνο αντίκτυπο θα έχει στις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις ξένες και ειδικά τις φαρμακοβιομηχανίες φθηνών γενόσημων, που παράγουν με εξευτελιστικό εργατικό κόστος σε τρίτες χώρες, όπως η Ινδία, σε αμφίβολες συνθήκες παραγωγής.
Τη μείωση των τιμών δεν θα τη δει σχεδόν κανείς ασθενής στην τσέπη του, εκτός αν υποχρεωθεί να λόγω οικονομικής αδυναμίας να πάρει το φθηνότερο γενόσημο, που επιβάλλει ο νόμος Λοβέρδου, με τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας.

Για να μην δει οικονομική ελάφρυνση ο ασθενής, έχει φροντίσει ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης. Το περασμένο φθινόπωρο αύξησε σε δυσθεώρητα επίπεδα τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα πολλοί να καλούνται τώρα να πληρώσουν τουλάχιστον το διπλάσιο από ό,τι πλήρωναν για τα αναγκαία φάρμακά τους.
Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο έθεσε πλαφόν στη συνταγογράφηση ανά γιατρό που συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η πλειονότητα των γιατρών να έχει καλύψει το όριο πολύ πριν τελειώσει ο μήνας και οι ασθενείς είτε να ψάχνουν αγωνιωδώς γιατρό που θα μπορεί να συνταγογραφήσει είτε να πληρώνουν εξολοκλήρου τα φάρμακα από την τσέπη τους, όσοι μπορούν και όσοι δεν μπορούν να μένουν χωρίς την αγωγή τους. Ήδη οι ιατρικές ενώσεις έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη για να ανατρέψουν το μέτρο που βάζει εμπόδια στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος και στην πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική τους αγωγή.
Όλα αυτά αποδεικνύουν την πιστή του δέσμευση να εξυπηρετήσει την τρόικα και τα συμφέροντα που οι δανειστές εκπροσωπούν.

Πρόκειται για πολιτική καταβαράθρωσης των δημόσιων δαπανών για την υγεία, σε μη βιώσιμα επίπεδα για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες πολίτες. Με λογιστικά κριτήρια, αφαιρεί την ικανότητα της χώρας να παρέχει η ίδια φαρμακευτική επάρκεια και οδηγεί τον ελληνικό λαό να εξαρτάται η υγεία του από ξένα συμφέροντα.
Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, μπορεί έστω και την ύστατη ώρα να διορθώσει την καταστροφική πολιτική του υπουργού του. Εάν δεν το κάνει, θα είναι συνυπεύθυνος σε ένα υγειονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού.


Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/308104/o-adonis-ulopoiei-to-schedio-exontosis-tis-ugeias/#ixzz2sZR8NACn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου