Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία το 2014

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία το 2014Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Αυστηρό έλεγχο του έργου των διοικήσεων και της λειτουργίας των Νοσοκομείων σηματοδοτεί το 2014.

Ο Άδωνις Γεώργιαδης ξεκαθάρισε, πρόσφατα, πως από 1ης Ιανουαρίου τα νοσοκομεία και οι διοικήσεις τους έχουν τεθεί υπό το μικροσκόπιο της Αριστοτέλους. Ο λόγος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των προβλημάτων και η άμεση προσπάθεια επίλυσης τους. Μάλιστα, πλέον η λειτουργία των νοσοκομείων παρακολουθείται ηλεκτρονικά και επί 24ωρου βάσεως, ενώ και ο Υπουργός Υγείας έχει στήσει κέντρο ελέγχου στο γραφείο του.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα κάθε νοσοκομείου θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, κάθε μήνα. Ακόμη, διοικητές και Υπουργείο θα συναντώνται, πλέον, κάθε μήνα ή το αργότερο κάθε δύο μήνες, ώστε να προσδιορίζονται οι στόχοι.
Κύριος στόχος είναι, βέβαια, η τήρηση του προϋπολογισμού εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο κατά γενική ομολογία. Έτσι, οι διοικήσεις θα πρέπει να πετύχουν τους οικονομικούς στόχους αλλά ταυτόχρονα και βελτίωση της λειτουργία των νοσοκομείων τους. Η ικανοποίηση των ασθενών θα είναι βασικός δείκτης. Η εξέταση θα έχει και βαθμολόγηση. Σε κάθε συνάντηση Υπουργείου Διοικητών θα ανακοινώνονται τα πέντε καλύτερα νοσοκομεία, ώστε να παρουσιάζουν τα στοιχεία της επιτυχίας τους, αλλά και τα πέντε χειρότερα, ώστε να αναδεικνύονται τα λάθη τους και να αποφεύγονται.
Οι πρώτοι μήνες επιφυλάσσουν και αξιολόγηση για τους διοικητές, με τους λιγότερο επιτυχημένους να κινδυνεύουν με αντικατάσταση, ενώ μέσα στο 2014 θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα αξιολόγησης νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού και θα αρχίσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.


 http://www.virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου