Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πωλείται όπως είναι ...επιπλωμένο το ΕΣΥ! Σε ιδιώτες τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες

Λάδι στη φωτιά σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα στο χώρο της Υγείας έριξε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις στο ΕΣΥ από την Πρέβεζα όπου βρισκόταν

Επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων εκτός από τη σίτιση, τη φρούρηση και τη φύλαξη και στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες των δημοσίων νοσοκομείων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
 
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: “Τη δόξα του Άδωνι Γεωργιάδη στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στην Υγεία,  που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών το οποίο οδηγεί σε διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικούς, επιχειρεί να κλέψει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας, με δηλώσεις του στην Πρέβεζα”.
 
Ο κ.Μπέζας σύμφωνα με τους εργαζόμενους εξήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση όλων των Βοηθητικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
 
Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης, ανέφερε ότι ήδη αυτό συμβαίνει και μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί πρακτική σε όλη την Ευρώπη.
Δήλωσε ότι η επιλογή είναι απολύτως φυσιολογική γιατί προσφέρει ευελιξία και βοηθάει τα Νοσοκομεία να προσανατολιστούν στον κύριο ρόλο τους που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας.
 
Όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σε άλλη ερώτηση αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των Τμημάτων Πληροφορικής και άλλων τμημάτων των Νοσοκομείων ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι στα Νοσοκομεία «Δημόσιες θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιών υγείας».
 
Οι εργαζόμενοι φοβούνται νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες με την ιδιωτικοποιήση καθώς όπως αναφέρουν: “Αν περάσει αυτή η βάρβαρη επιλογή της συγκυβέρνησης χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα βρεθούν στον «αέρα» και θα τεθούν σε διαθεσιμότητες, απολύσεις.
 
Είναι προφανές ότι λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και των διπλών εκλογών μπορεί να υπάρχει προς το παρόν «φρένο» στη κυβέρνηση, θα επανέλθει όμως αμέσως μετά με μεγαλύτερη ένταση”.
 
Γι αυτό και καταλήγουν ότι πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί Πανυγιεινομικό Κίνημα μαζί με όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τόσο στην υγεία, την εργασία όσο και στην ίδια τη ζωή τους.

http://www.iatropedia.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου