Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Οι Γερμανοί εισάγουν νοσοκόμες από την Κίνα

Οι Γερμανοί εισάγουν νοσοκόμες από την ΚίναΟ δήμος της Φρανκφούρτης παρουσίασε σήμερα τις πρώτες πέντε Κινέζες νοσοκόμες που έφτασαν για να εργαστούν στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ Πεκίνου και Βερολίνου με στόχο να καλυφθεί η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση εργατικού δυναμικού στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

Οι πέντε νεαρές γυναίκες θα εργαστούν σε ένα κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων.
Μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν από την Κίνα άλλοι 150 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που θα μείνουν για μερικά χρόνια στη Γερμανία, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν το 2012 οι ομοσπονδίες του τομέα υγείας των δύο χωρών.
Εκτιμάται ότι σήμερα περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν ανάγκη βοήθειας από νοσηλευτή, αριθμός που αναμένεται ότι θα αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.
Την ίδια ώρα, παρατηρείται έλλειψη 50.000 εργαζομένων στους κλάδους υγείας και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί επίσης.
Λόγω της έλλειψης ειδικευμένων νοσηλευτών οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να προσελκύσουν νοσοκόμες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από την Ανατολική Ευρώπη αλλά και από τρίτες χώρες. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουμε εργαζομένους εκτός Ευρώπης", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον κλάδο υγείας της Γερμανίας, Τόμας Γκράινερ.
Οι Κινέζες νοσοκόμες θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο, να έχουν ασκήσει το επάγγελμα για τουλάχιστον έναν χρόνο στη χώρα τους και να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού.
Η εμπειρία αυτή είναι μια ευκαιρία "να μάθουμε καινούρια πράγματα και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας", είπε χαρακτηριστικά η 25χρονη Σι Τζονγκ η οποία βρίσκεται στη Φρανκφούρτη εδώ και δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου