Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Και για γιατρούς ΕΟΠΥΥ η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου


Και για γιατρούς ΕΟΠΥΥ η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου


Το απόγευμα της υγείας, φαίνεται ότι είναι το σημερινό, καθώς όλα τα βλέμματα και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα της επιβολής του 25 ευρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μενού της συνάντησης (που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα), περιλαμβάνει και ένα ακόμη μείζον θέμα, που είναι αυτό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ – οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε απεργιακές
κινητοποιήσεις μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Οι δύο εταίροι, φαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να βρουν μία λύση για το πολύ σοβαρό ζήτημα της κινητοποίησης των γιατρών και να κατευνάσουν τα οξυμένα πνεύματα του κλάδου.

Σε ερώτηση του onMed.gr για το τι στάση θα κρατήσει ο ιατρικός κλάδος, ο αντιπρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννης Χρονόπουλος, σημειώνει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ εφόσον μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή και ξεκινήσει ο καινούριος του ρόλος αλλά και η διαθεσιμότητα, και εφόσον κλείσουν τα πολυιατρεία, δεν έχει νόημα η απεργία μας.

Αναφορικά με το 25 ευρω, ο κ. Χρονόπουλος εκτιμά ότι αντίθετα με ό,τι λέγεται και ακούγεται, η επιβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή, είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα, από ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξάλλου, αμέσως μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, μεταξύ του υπουργού κ. Αδωνι Γεωργιάδη και του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθούν τα ισοδύναμα μέτρα για το 25 ευρω στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου