Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δεν είναι στο υπηρεσιακό καθήκον των νοσηλευτών των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων να συνοδεύουν τα νοσοκομειακά απόβλητα στο ΧΥΤΑ



ΑΘΗΝΑ 24/1/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2591

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Κατόπιν δυναμικών παρεμβάσεων της ΠΟΕΔΗΝ προς τον Υπουργό Υγείας με έγγραφα, καθημερινές ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις (24/1/2014 στο χώρο του ΧΥΤΑ)  παρέμβαση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΔΥ των Διοικητών των Νοσοκομείων και των Επιτροπών Διαχείρισης σχετικά με τη συνοδεία των Νοσοκομειακών αποβλήτων, η απάντηση του Ε.Κ.Ε.Π.Υ. 20/1/14 αρ. πρωτ. 216 δικαιώνει εν μέρει την τοποθέτηση μας ότι  δεν είναι στο υπηρεσιακό καθήκον των νοσηλευτών των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων  να συνοδεύουν τα νοσοκομειακά απόβλητα στο ΧΥΤΑ για την  ταξινόμηση τους.
Ωστόσο η ΠΟΕΔΗΝ εμμένει στην αρχική της θέση ότι τόσο οι νοσηλευτές όσο και κανένας άλλος υπάλληλος των Νοσοκομείων δεν πρέπει να συμμετέχει στην παρακολούθηση και διαλογή των νοσοκομειακών αποβλήτων στο  ΧΥΤΑ.  Οι αρμοδιότητες  όλων των εργαζομένων περιορίζονται  στο χώρο εργασίας τους, όπου και οφείλουν να είναι σχολαστικοί σύμφωνα με τις οδηγίες στο θέμα των αποβλήτων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου