Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Νέο ΧΑΡΑΤΣΙ 25 ευρώ για την ΕΙΣΑΓΩΓΗ ασθενών στα Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 2/01/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2519
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας προσέτρεξε 31/12/2013 να εκδώσει Εγκύκλιο με την οποία καθιερώνεται η καταβολή είκοσι πέντε (25) ευρώ των ασθενών προς εισαγωγή για Νοσήλειο στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Στη χώρα που εξαιτίας των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δημοσιονομικής προσαρμογής το 40% των πολιτών ζει κάτω απ' τα όρια της φτώχειας και διαθέτει 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες (έμμεσα, άμεσα), ο Υπουργός Υγείας και η Κυβέρνηση δυσκολεύουν περισσότερο την πρόσβαση των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα αλλεπάλληλα χαράτσια (5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25 ευρώ κατά την εισαγωγή).

Η συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών ραγδαία αυξάνεται αφού κουτσουρεύονται οι δαπάνες για την υγεία με τον ψηφισθέν Προϋπολογισμό του έτους 2014.
Η κυβέρνηση για να ανταπεξέλθει στις νέες μειωμένες δαπάνες για τα Νοσοκομεία (300 εκατ. Ευρώ λιγότερα σε σχέση με το έτος 2013) πέραν της συρρίκνωσης των υφιστάμενων λειτουργιών των Νοσοκομείων και τα νέα Λουκέτα που μεθοδεύει σε Νοσοκομειακές Μονάδες, επιχειρεί αφενός να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες και αφετέρου να μετακυλήσει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών.
Τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας.
Γι' αυτό η ΠΟΕΔΗΝ θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου