Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο Άδωνις υποκλίνεται στους Γερμανούς «ήρωες»


Ο Άδωνις υποκλίνεται στους Γερμανούς «ήρωες»


Οι «νέοι ήρωες της Ελλάδας» -τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς- δεν έχουν ελληνικά ονόματα. Είναι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί. Είναι τα μέλη της Task Force και οι ξένοι εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει να χαράξουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας, με βάση τις απαιτήσεις και τους στόχους των διεθνών δανειστών. Είναι αυτοί που, βάζοντας κάτω τα κομπιουτεράκια, ζητούν χιλιάδες απολύσεις, απάνθρωπες περικοπές στις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια και την υγεία και ανατροπές σε όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονίων.

Αυτό διατείνεται το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Capital», σε εκτενές αφιέρωμά του για τον αποφασιστικό ρόλο που παίζουν οι σύμβουλοι από τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες -Ρικ Βάουτερς, Κλοντ Βέντλινγκ, Μαρίνα Χορν- στην Ελλάδα. Στο ίδιο αφιέρωμα, ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ επαινεί το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και εξαίρει συγκεκριμένα τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία υπό τον υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Το περιοδικό φιλοξενεί και δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος υπερασπίζεται ξανά τις πολιτικές του Βερολίνου και αποδίδει σε θεωρίες συνωμοσίας την κριτική που ασκείται στις μεταρρυθμίσεις του.

Φαίνεται ότι ο προκλητικός τίτλος του αφιερώματος δεν ενόχλησε τον κ. Γεωργιάδη -γιατί ίσως τοποθετεί και τον εαυτό του δίπλα στους ξενόφερτους «ήρωες»- ούτε οι γενικόλογες κατηγορίες για διεφθαρμένο σύστημα υγείας, στοχοποιώντας γιατρούς, φαρμακοποιούς και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που διατυπώνουν οι συντάκτες του περιοδικού.

Την ώρα μάλιστα, που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία επ' αόριστον και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος χαρακτήρισε «τερατούργημα» το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τη γερμανική τεχνογνωσία για να αναδιαρθρώσει το σύστημα υγείας, παρά τις αντιδράσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης διέψευδε πριν μερικούς μήνες ότι έχει παραδώσει την ΠΦΥ στη χώρα μας στην Task Force, για να παραδεχτεί την πραγματικότητα σήμερα.

Για τον υπουργό Υγείας το Capital γράφει «ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, πήρε υπό την προστασία του τους Γερμανούς ενάντια στην εκτεταμένη κριτική των συμπατριωτών του: 'οι θεωρίες συνομωσίας που θέλουν τους Γερμανούς να μας μετατρέπουν σε αποικία τους, είναι ανοησίες'. Όμως τα σχέδια και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων συναντούν σκληρή αντίσταση. 'Τώρα καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, οι οποίοι κατά τα άλλα ψηφίζουν αριστερά, ότι οι άνθρωποι της Task Force θέλουν να τους βοηθήσουν' δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης».

Η δημοσίευση των λεγομένων του κ. Γεωργιάδη τον βρίσκει στις Βρυξέλλες, όπου θα εισπράξει περαιτέρω συγχαρητήρια για το μεταρρυθμιστικό του έργο στην Ελλάδα. Η ειρωνεία είναι ότι μετέχει σε συνέδριο για την «Αντιμετώπιση των Ανισοτήτων στην Υγεία», την ώρα που οι Έλληνες ασθενείς χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτούς που έχουν να πληρώσουν για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτούς που δεν έχουν. Οι πολίτες της δεύτερης κατηγορίας συνεχώς αυξάνονται, ενώ η πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και το φάρμακο γίνεται όλο και πιο δύσκολη, εξαιτίας της πολιτικής του κ. Γεωργιάδη. Αλλά μάλλον οι έπαινοι του Βερολίνου αξίζουν περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: newsbomb

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου