Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γιούχα στον Άδωνι και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»



Γιούχα στον Άδωνι και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
Με την οργή εργαζομένων, ασθενών και συγγενών ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας - Αγία Όλγα βρέθηκε αντιμέτωπος ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Γεωργιάδης επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν τις κ. Αλίκης Περρωτή-Κωνσταντοπούλου, χάρη σε δωρεά της οποίας ανεγέρθηκε το πολυώροφο νοσοκομειακό κτήριο.

Τα χαμόγελα για τον υπουργό Υγείας κράτησαν μόνο κατά την είσοδό του στο προαύλιο του νοσοκομείου, όπου τον
υποδέχτηκε η διοίκηση και η κ. Περρωτή-Κωνσταντοπούλου. Σύντομα η ευχάριστη ατμόσφαιρα έδωσε τη θέση της σε φωνές και συνθήματα.
ag-olga2
Στην είσοδο του κτηρίου, τον κ. Γεωργιάδη περίμεναν με πανό εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δομών υγείας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα και τις απολύσεις γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.
ag-olga1
Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου, όπου τη σκυτάλη από τους εργαζόμενους πήραν ασθενείς και συγγενείς ασθενών. Εξαγριωμένοι πολίτες φώναζαν στον υπουργό Υγείας «κάτω τα χέρια από την υγεία μας», ενώ κάποιοι τον αποκάλεσαν «απάνθρωπο» και «δολοφόνο».
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ο κ. Γεωργιάδης, όταν μία γυναίκα κατήγγειλε ότι έχασε συγγενή της λόγω ελλείψεων προσωπικού σε κέντρο υγείας νησιού του Αιγαίου, πράγμα που αρνήθηκε ο υπουργός Υγείας, προκαλώντας την οργή της γυναίκας.
ag-olga7
Λίγο πριν μπει στα αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ο κ. Γεωργιάδης έχασε εμφανώς την ψυχραιμία του, όταν εργαζόμενη του νοσοκομείου του απευθύνθηκε, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του προσωπικού για τη «διάλυση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις ενδεχόμενες απολύσεις. Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε με πολύ έντονο ύφος στην εργαζόμενη, φωνάζοντας στο πρόσωπό της και αποφεύγοντας να απαντήσει στα ζητήματα που του έθεσε.
ag-olga4
Στη συνέχεια μπήκε στο αμφιθέατρο για να ξεκινήσει η εκδήλωση, όμως οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και εκεί. Μια προσπάθεια αστεϊσμού του υπουργού -«ως ετοιμοθάνατος να πω τις τελευταίες μου κουβέντες» ήταν η απάντησή του σε εργαζόμενους που φώναζαν ότι οι μέρες του στο υπουργείο είναι μετρημένες- έπεσε στο κενό.
Ουσιαστικά η ομιλία του υπουργού δεν έγινε, όπως και η προγραμματισμένη εκδήλωση. Ο κ. Γεωργιάδης είχε μία σύντομη συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου και αποχώρησε εν μέσω ξανά αποδοκιμασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου