Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ποσά-μαμούθ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς γυναικολόγων

Ποσά-μαμούθ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς  γυναικολόγων
Μεγάλης έκτασης παραοικονομία και φοροδιαφυγή από γιατρούς, κυρίως γυναικολόγους, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εντοπίστηκε μετά από εξονυχιστικούς έλεγχους του ΣΔΟΕ  στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για τη διακίνηση του "μαύρου χρήματος" στο χώρο της Υγείας.
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του ΕΣΥ εντοπίστηκαν ποσά - μαμούθ που δεν καλύπτονται από τα νόμιμα εισοδήματα τους με συνέπεια να υπάρχουν ερωτηματικά για το αν  πρόκειται για χρήματα που πήραν από "φακελάκια" ή παράνομη άσκηση του επαγγέλματος, εκτός ΕΣΥ.

Τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτονται από την έρευνα του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι τουλάχιστον 1 στους 3 γιατρούς που ελέγχθηκαν έχει βρεθεί με "ακάλυπτα" ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα το "μαύρο" χρήμα που εντοπίστηκε  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχομένων φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Οι έλεγχοι έχουν επικεντρωθεί καταρχάς σε πάνω από 500 γυναικολόγους - μαιευτήρες και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου