Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου



Δελτίο Τύπου

Συζητήθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2014, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, με θέμα «Μη ασφαλείς και επικίνδυνες οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου λόγω έλλειψης δεύτερου γιατρού».
Το  Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου καλύπτει τον Δήμο Τανάγρας που έχει πάνω από 30.000 κατοίκους, την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, αυτή των  Οινοφύτων -Σχηματαρίου, στην οποία συμβαίνουν πολλά εργατικά ατυχήματα. Επίσης, το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου καλύπτει την κοινότητα Δηλεσίου με τους χιλιάδες παραθεριστές.

Με βάση τα παραπάνω, κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη δύο ιατρών στην εφημερία, διότι ένας μόνο εφημερεύων γιατρός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε βαριά περιστατικά. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ίδιων των εφημερευόντων ιατρών λόγω της υπερεργασίας όταν δεν υπάρχει και δεύτερος γιατρός. Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική η ανάγκη  ύπαρξης δύο εφημερευόντων ιατρών και όχι ενός.
 Η απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας στον κ. Σταθά για τα ανωτέρω ήταν η εξής «Έχει δοθεί εντολή από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών να επανέλθει η εφημερία στο καθεστώς που υπήρχε πριν από τον Οκτώβριο, δηλαδή να υπάρξει εφημερία δύο ιατρών στο Κέντρο Υγείας  Σχηματαρίου σε συστηματική βάση».
Επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι «Η υλοποίηση της εντολής  θα επιτευχθεί μέσα από έναν εξορθολογισμό του συνόλου των εφημεριών όλων των ειδικοτήτων μέχρις ότου επιτευχθεί αυτή η δυνατότητα. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιες ειδικότητες, όπως είναι ο οδοντίατρος, οι οποίες δεν είναι αιχμής, να μην παίρνουν τις εφημερίες τις οποίες παίρνουν αυτήν τη στιγμή -να παίρνουν βέβαια τις ελάχιστες τις οποίες προβλέπει ο νόμος- και να εξοικονομηθεί ποσό από εκεί προκειμένου να υπάρξει εφημερία δύο ιατρών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.»
Αναμένουμε να υλοποιηθούν άμεσα οι παραπάνω δεσμεύσεις για να μη θρηνήσουμε θύματα, όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τόσο ο Δήμος Τανάγρας, αλλά και κινήματα πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου