Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Γεωργιάδης: το 25 ευρω πιθανόν θα εφαρμοστεί στο μέλλον

Γεωργιάδης: το 25 ευρω πιθανόν θα εφαρμοστεί στο μέλλον
Tο μέτρο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σημειώνοντας ότι όλες οι χώρες στο εξωτερικό το εφαρμόζουν.

Αναφερόμενος στον φόρο των 5 λεπτών στα τσιγάρα και στον καπνό που θα επιβληθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για τα 25 ευρώ, επεσήμανε ότι έχει τελείως διαφορετική χροιά  όταν επιβάλλεται ως προληπτικό μέσο.
Διευκρίνισε δηλαδή, ότι όσοι καπνίζουν στο μέλλον θα χρειαστούν περισσότερες υπηρεσίες υγείας, καθώς η υγεία τους θα έχει προσβληθεί.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο και για το 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή- μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται σήμερα- ο υπουργός Υγείας επεσλημανε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βρίσκονται τα κατάλληλα δημοσιονομικά ισοδύναμα, από τα αρχικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη πως ουδέποτε είχε αντίρρηση στο να αποσυρθεί το μέτρο του “εισιτηρίου” των 25 ευρώ για κάθε νοσηλεία σε νοσοκομείο εάν βρισκόταν ένα ισοδύναμο μέτρο.


Υπογράμμισε, ότι  η αντίρρησή του εστιαζόταν μόνο στο να μην αποσυρθεί το θέμα απλά με την επίκληση του πρωτογενούς πλεονάσματος και τόνισε πως εφόσον βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση να πάρει πίσω το εξαγγελθέν μέτρο. Αποκάλυψε μάλιστα πως το ισοδύναμο της επιβολής πρόσθετης επιβάρυνσης 5 λεπτών του ευρώ ανά πακέτο τσιγάρων το πρότεινε ο ίδιος, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χθες Τρίτη στις 3 το μεσημέρι στον πρωθυπουργό.
Κατέληξε δε λέγοντας πως “στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό, να δείτε πως θα περάσει και θα μπει το 25άρι”...

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου