Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αποσύρουν την τροπολογία για την τιμή στα τσιγάρα, επειδή εξαιρούσε τα πούρα!


Αποσύρουν την τροπολογία για την τιμή στα τσιγάρα, επειδή εξαιρούσε τα πούρα!
Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε το υπουργείο Υγείας, καθώς απέσυρε την τροπολογία για την αύξηση της τιμής στα τσιγάρα, ως ισοδύναμο μέτρο της κατάργησης του '25ευρου'.

Στροφή 180 μοιρών αναγκάστηκε να κάνει το υπουργείο Υγείας στο θέμα της τροπολογίας για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ως ισοδύναμο μέτρο κατάργησης του '25ευρου' στα νοσοκομεία.
Η τροπολογία που κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής, εξαιρούσε από την αύξηση τα πούρα και τα πουράκια, όπως ανέφερε και σχετικό δημοσίευμα του Iatronet.gr.

Η εξαίρεση προκάλεσε σάλο. Με εντολή του υπουργού Οικονομικών, το βράδυ της Παρασκευής αποσύρθηκε ολόκληρη η τροπολογία και αναμένεται να επανακατατεθεί τη Δευτέρα χωρίς την εξαίρεση!

Είχε αρχικά ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη.


Οφέλη

Στην εισηγητική έκθεση αναφερόταν ότι, εκτός από τα οικονομικά οφέλη, θα υπάρξει και μείωση της κατανάλωσης προϊόντων που είναι επιβλαβή για την υγεία, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Τα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου προβλέπονταν στα 48 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, προέβλεπε αύξηση στο ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.


http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου