Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Υγείας


Θέμα: Απαράδεκτο το κλείσιμο των μονάδων «ειδικού σκοπού» του ΕΟΠΥΥ στα Οινόφυτα και την Παραλία Διστόμου.

Στο νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας απεικονίζονται οι αλλαγές που θέλει να κάνει το Υπουργείο στις δομές Υγείας, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο δύο μονάδων του ΕΟΠΥΥ στη Βοιωτία, αυτών των Οινοφύτων και της Παραλίας Διστόμου, οι οποίες επιτελούν «ειδικό» σκοπό από τις υπόλοιπες μονάδες ΕΟΠΥΥ στην περιοχή.



Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων-Σχηματαρίου, ενώ ο ΕΟΠΥΥ Παραλίας Διστόμου εξυπηρετεί τους εργαζόμενους στο «Αλουμίνιο της Ελλάδας».

Να υπογραμμισθεί ότι και τα δύο καταστήματα ΕΟΠΥΥ στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και δεν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο με ενοίκια. Επίσης, είναι πλήρως εξοπλισμένα με ειδικά μηχανήματα ώστε να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες των εργαζόμενων των παραπάνω βιομηχανικών περιοχών και είναι ταυτόχρονα στελεχωμένα με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, το οποίο όλα τα χρόνια προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες του στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών.

Βλέπουμε επομένως με βάση τα προαναφερθέντα ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα είναι «ειδικού» σκοπού καθώς δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους στην βαριά βιομηχανία της χώρας, με μηδαμινό κόστος λειτουργίας μπροστά στα έσοδα που αποφέρουν και στο έργο που επιτελούν.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων και Παραλίας Διστόμου τα οποία εξυπηρετούν την βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων και την βαριά βιομηχανία του «Αλουμινίου της Ελλάδας» αντίστοιχα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Στρατούλης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου